HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV OldStars

Old StarsSinds augustus 2015 is HZVV Old Stars een officiële afdeling van HZVV. Op 12 en 19 augustus begon het nieuwe seizoen met twee demonstratietrainingen om nieuwe leden te werven. Die trainingen waren bijzonder succesvol te noemen,want het heeft een fiks aantal nieuwe leden opgeleverd.

De HZVV Old Stars is met acht deelnemers  begonnen en is inmiddels uitgegroeid tot een groep van 20 personen. Trainer Jannes Hofsteenge uit Wilhelminaoord verzorgt gevarieerde trainingen en is een heuse promoter van Walking Football, dat landelijk een enorme vlucht neemt. HZVV is pionier in Drenthe en naar aanleiding van uitingen in de pers en door een filmpje op RTV Drenthe heeft dit  stimuleert andere verenigingen om ook te proberen een afdeling Walking Football op te richten.

Er wordt iedere woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.15 uur getraind op het hoofdveld. Het gaat ook voor een groot deel om de gezelligheid en vanaf 9.30 uur drinken de Old Stars gezamenlijk een kop koffie en praten na afloop gezellig na in de kantine. Naast leden en oud-leden van HZVV hebben zich ook niet-leden verbonden aan de Old Stars. Het is een mooie manier voor zestigplussers om in beweging te blijven door middel van de voetbalsport. Er mag echter niet gerend worden en de bal mag niet hoger gespeeld worden dan heuphoogte. Dat is nog wel even wennen, maar dat gaat al steeds beter en er wordt steeds beter gecombineerd.

HZVV Old Stars heeft ook een hoofdsponsor, want De ZorgZaak in Hoogeveen heeft trainingspakken beschikbaar gesteld voor alle spelers. Alle deelnemers zijn inmiddels getest tijdens een fitheidstest, die ook door medewerkers van de ZorgZaak werd uitgevoerd.

Twee leden van de commissie HZVV Old Stars hebben tijdens de sportmarkt in de Hoofdstraat geprobeerd mensen enthousiast te maken voor walking football. Dat leverde positieve reacties op en toen bleek dat vele mensen bekend zijn met het fenomeen Old Stars bij HZVV!  Wie belangstelling heeft voor deze bloeiende tak van HZVV is elke woensdagmorgen vanaf 9.30 uur van harte welkom in de kantine van HZVV. Er zijn 2 gratis proeftrainingen.

HZVV Old Stars hebben zich officieel aangemeld bij de KNVB en voor meer informatie kunt u de website www.oldstars.nl raadplegen.

Download hier de spelregels Old Stars Voetbal

Meer weten?

Wil je meer weten over Old Stars en Walking Football?
Kijk dan op www.oldstars.nl