HZVV meer dan voetbal alleen

“We hebben het zelf in de hand”, oftewel nieuwe coronaspelregels

Woorden van deze strekking werden tijdens de persconferentie van gisteravond gebruikt om de verruiming van de coronamaatregelen aan te kondigen.

Passen en meten
Nadat inmiddels onze jeugd en de leden tot 27 jaar weer mogen trainen incl. onderling partijspel, geldt er nu ook voor de leden vanaf 27 jaar een beperkte verruiming van de mogelijkheden. Een belemmerende factor hierbij blijft natuurlijk de avondklok. Hetgeen ook iets betekent voor de trainingstijden. Het blijft passen en meten, met evt. een aardig alternatief op de zaterdag. Wil je als team weer gaan trainen meld dit dan uiterlijk vrijdag a.s. vóór 17:00 uur bij wedstrijden@hzvv.nl. Het nieuwe trainingsschema zal dan z.s.m. bekend gemaakt worden en gaat volgende week (vanaf 16 maart a.s.) in.

Lastig
Voor seniore teamleden (27 jaar en ouder) geldt nog steeds dat zij alleen mogen trainen in ‘groepen’ van 4 personen en met onderling 1,5 meter afstand. Hetgeen natuurlijk vervelend is, maar hopelijk wel weer kansen biedt om toch weer wat met elkaar te ondernemen. Alhoewel het natuurlijk lastig blijft wanneer een deel van het team jonger is dan 27 jaar. Voor nu is het even niet anders, we zullen het er mee moeten doen.

Kleedkamers en kantine blijven ook nog steeds gesloten en er is ook nog steeds geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

Volhouden
We gaan ervan uit dat de nu afgekondigde maatregelen weer een stap zijn in de richting dat iedereen weer volop aan de bak mag. Een kwestie van volhouden en mogelijk alvast voor jezelf beginnen te trainen, zodat je straks topfit weer kunt voetballen.

Alcohol
Het weer samen sporten nodigt wellicht uit tot het nazitten en napraten onder het genot van zelf meegebrachte alcoholische versnaperingen. Dit is niet toegestaan. Het is de bedoeling dat iedereen na de training direct het park verlaat en de geldende regels in acht neemt.

Vertrouwen
Wij vanuit het bestuur hebben er vertrouwen in dat, ondanks alle verlokkingen, onze leden de ernst van de huidige situatie nog steeds begrijpen en zich ook daarnaar zullen gedragen.

Herinnering

Blijf thuis! Als je last hebt van:

Hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden, benauwdheidsklachten of griepverschijnselen

Of

  • Als er op dit moment een huisgenoot is met deze klachten
  • Als je het coronavirus hebt of als dit de afgelopen 7 dagen is vastgesteld
  • Als je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus hebt
  • Als je een nauw contact bent van iemand met corona
  • Als je de laatste 14 dagen in een gebied bent geweest met een rood of oranje reisadvies