HZVV meer dan voetbal alleen

Slordig HZVV gaat onderuit bij KHC

KHC

Kampen – Zonder te trainen een oefenwedstrijd spelen is HZVV niet goed bevallen. De ploeg van trainer Rick Mulder verloor met 2-1 van eersteklasser KHC uit Kampen. In een wedstrijd waarbij veel spelers uit de eerste selectie speeltijd kregen, speelde HZVV slordig en schiep heel weinig uitgespeelde kansen. Na rust viel HZVV aan en gokte KHC op de counter, die in de slotminuut de zege opleverde voor de thuisclub.

HZVV kende voor rust drie mutaties in vergelijking met de laatste competitieduels. Jorn Ballast verving de afwezige Justin Lambers, Jesse van Dalen begon voorin voor Sander Dzemidzic en Walter Dias N’zasi speelde in de plaats van Lorenzo Valente. Op het kunstgras was KHC eerder bij de les dan HZVV, dat slap aan het oefenduel begon. De eerste aanval van de thuisclub kon nog geblokt worden, maar na vijf minuten keek HZVV al tegen een achterstand aan. Na een voorzet van rechts passeerde Leroy Knol Rodney Rosink met een geplaatste knal in de hoek. KHC bleef ook daarna de betere ploeg en was in de duels veel feller en effectiever. HZVV gaf te veel ruimte weg, waardoor de voorwaartsen gemakkelijk aangespeeld konden worden. Vooral via de flanken was KHC regelmatig gevaarlijk. Na een kwartier moest HZVV-doelman Rodney Rosnink, die tegen zijn oude ploeg speelde, een schot van Hushan Ali onschadelijk maken. Daarna kwam HZVV beter in de wedstrijd en zorgde voor dreiging voor het doel van Arian Sevok, maar de eindpass ontbrak te vaak. Zo waren er mogelijkheden voor Jan Hup, Kelly Joao, Walter Dias N’zasi en Jesse van Dalen, maar de eindpass bleef achterwege. Voorzetten waren net te onzorgvuldig of een verdediger van KHC kon de inzet steeds net blokkeren. Na de rust wisselde Mulder zes spelers en ook KHC wisselde een handvol spelers. Bij HZVV kwamen Ronan Zwaagstra, Maurice Tinholt, Lorenzo Valente, Sander Dzemidzic, Guus Sijtsma en doelman Jari Hooijer in de ploeg voor Kelly Joao, Walter Dias N’zasi, Rodney Rosink, Jesse van Dalen, Alex Zomer en Jorn Ballast. HZVV kwam goed uit de kleedkamer en pakte het initiatief, terwijl KHC zich terugtrok op eigen helft. HZVV schroefde het tempo op, maar kon toch weinig echte kansen creëren. De beste kans was na een uur zelfs voor het counterende KHC, maar doelman Jari Hooijer verrrichtte een knappe redding op de inzet van invaller Jorik Schuur. HZVV was te onzorgvuldig in de passing, waardoor veel aanvallen vroegtijdig smoorden. Zo nu en dan werd HZVV dreigend, zoals via Lorenzo Valente, maar zijn schot werd geblokt. Na 65 minuten werd het veld in een mum van tijd in nevelen gehuld, want een snel opkomende mist zorgde voor een schimmenspel. Ondanks de mist had Sander Dzemidzic de gelijkmaker op zijn schoen, maar in kansrijke positie knalde hij over. Nadat Guus Sijtsma over had geschoten kwam HZVV vlak voor tijd op gelijke hoogte. Na een voorzet van links kopte invaller Maurice Tinholt de bal over invaller-doelman Bryan Wielandt in de nevelige touwen. Jan Hup was kort daarna dichtbij de winnende treffer, maar hij mikte te hoog. Toen iedereen zich verzoend had met een 1-1 eindstand, sloeg de nummer negen van de zaterdag eerste klasse D in de slotminuut alsnog toe. De thuisclub werd daarbij wel een handje geholpen door HZVV, want na een lange bal kreeg Yannick Manusiwa de bal verkeerd op zijn lichaam. Daardoor rolde de bal voor de voeten van Jorik Schuur, die oog in oog met Jari Hooijer geen fout maakte en voor de 2-1 eindstand zorgde. De komende weken houdt HZVV een winterstop.

KHC-HZVV 2-1 (1-0)
5. Leroy Knol 1-0, 85. Maurice Tinholt 1-1, 90. Jorick Schuur 2-1. Scheidsrechter: De Gier. Geel: Hup (HZVV).
HZVV: Rosink (46. Hooijer); Riksman, Zomer (46. Valente), Manusiwa, Ballast (46. Sijtsma); Hup, Wijma, ten Brinke; Joao (46. Zwaagstra), Dias N’zasi (46. Dzemidzic), van Dalen (46. Tinholt).