HZVV meer dan voetbal alleen

Sander Dzemidzic leidt HZVV naar ruime bekerzege op USV

Hoogeveen – HZVV heeft zonder problemen de tweede bekerronde bereikt door een 7-0 overwinning op zondag derdeklasser USV uit Nieuwleusen. Het was zoals verwacht mocht worden gezien het klassenverschil, éénrichtingsverkeer naar het doel van USV-doelman Martijn Scheper. De Hoofdklasser startte overrompelend en stond na twee minuten al met 2-0 voor. Sander Dzemidzic was de grote man met een heuse hattrick en vier treffers in totaal.

De hoger geklasseerde ploeg in een bekerduel met een ploeg, die drie klassen lager speelt, is vaak op zoek naar een vroege openingstreffer. Dat lukte HZVV uitstekend, want na drie minuten was de wedstrijd eigenlijk al beslist door twee treffers van Sander Dzemidzic. Eerst rondde hij een voorzet van Kelly Joao af, waarna hij na een corner van Jan Hup de tweede treffer achter doelman Scheper werkte. De overrompelingstactiek zorgde voor een onbezorgde avond voor HZVV. ,,We hebben in de beginfase gelijk het verschil al kunnen maken wat het een stuk gemakkelijker maakt,” stelt HZVV-trainer Rick Mulder. ,,Na vijf minuten stond de 2-0 al op het bord en was de wedstrijd al gespeeld. Ik vond de mannen gedreven spelen met veel energie en dat is toch altijd afwachten in een dergelijke wedstrijd. Goede goals gezien en het veldspel was bij vlagen prima. Dit geeft een goed gevoel naar aankomende zaterdag.” Na kansen voor Lorenzo Valente en Jan Hup maakte Sander Dzemidzic na een kwartier een zuivere hattrick. Vanaf de rand van het strafschopgebied knalde hij het leer schitterend in de uiterste hoek. Daarna stokte de doelpuntenproductie even en kroop USV wat meer uit haar schulp. De gasten kregen na een half uur de eerste kans, maar een kopbal pareerde HZVV-doelman Rodney Rosink simpel. Na een slordige fase met veel balverlies, zorgde Lorenzo Valente vlak voor rust na aangeven van Jan Hup, voor de 4-0 ruststand. Na rust bracht Mulder Isaiah Eiromkui en Roan Zwaagstra voor Justin Lambers en Kelly Joao in de ploeg. Het spelbeeld veranderde na rust niet. Het werd een wedstrijd op de helft van USV, dat toch twee keer dreigend voor het doel van Rosink verscheen. Vlak na de thee werd de opkomende rechtsback Tim Riksman neergelegd, waarna Sander Dzemidzic vanaf de strafschopstip zijn vierde doelpunt van de avond liet noteren. Even later moest Rosink gestrekt naar de hoek na een venijnig schot van Ian Vlierman, maar een verrassende eretreffer was USV niet gegund. Na een uur had Sander Dzemidzic zijn vijfde op de schoen, want na een briljante pass van Jan Hup op de stropdas kreeg de spits de bal niet langs Scheper. Aan de andere kant schoot Thijmen Stegeman in kansrijke positie naast, maar verder was het wachten op meer treffers van de thuisclub. Invaller Guus Sijtsma was twee keer dichtbij een treffer, maar een blok door een verdediger en de vuist van doelman Scheper verhinderden dat. Twintig minuten voor tijd tilde Tim Riksman de stand naar 6-0, maar HZVV ging op zoek naar meer treffers en dat pleitte voor de ploeg, die geen gas terugnam. Die drang werd vlak voor tijd beloond met een fraaie treffer van Alex Zomer. Na een corner van Jan Hup kopte Zomer de bal achterover in de verste hoek in de touwen. Een afgekeurd doelpunt van Sander Dzemidzic wegens buitenspel was het laatste wapenfeit van het eenzijdige bekerduel.

HZVV-USV 7-0 (4-0)
1. Sander Dzemidzic 1-0, 3. Sander Dzemidzic 2-0, 16. Sander Dzemidzic 3-0, 37. Lorenzo Valente 4-0, 48. Sander Dzemidzic 5-0 (strafschop), 67. Tim Riksman 6-0, 78. Alex Zomer 7-0. Scheidsrechter: Sybrandy.
HZVV: Rosink; Lambers (46. Eiromkui), Riksman, Zomer, Manusiwa; Valente, Hup, Wijma; Dias N’zasi (60. Sijtsma), Dzemidzic, Joao (46. Zwaagstra).