HZVV meer dan voetbal alleen

Ongewenst gedrag

HZVV Logo

Wij hebben de afgelopen weken allemaal kunnen zien dat ongewenst gedrag opeens kan opduiken. Dat geldt niet alleen in de TV- of mediawereld, maar het is een verschijnsel dat zich overal kan voordoen. Door de onthullingen bij The Voice of Holland worden wij er weer op attent gemaakt dat ongewenst gedrag – en dat kan dan gaan van pesten tot aan seksueel grensoverschrijdende gedragingen- overal kan voorkomen. Ook bij een voetbalvereniging als HZVV moeten we daar onze ogen niet voor sluiten.

HZVV heeft al jarenlang een Commissie Ongewenst Gedrag, ook zijn er twee vertrouwenspersonen actief. Gelukkig heeft deze commissie nog nooit hoeven optreden, maar het is goed om hier nogmaals op het bestaan van deze commissie te wijzen.

Bij de Vertrouwenspersonen kun je terecht als je er alleen niet meer uitkomt of van mening bent dat je je probleem niet onderling kan oplossen. Je kunt dan in vertrouwen met een onafhankelijk persoon praten, die luistert naar je verhaal, de mogelijkheden en consequenties met je bespreekt en waarbij jij zelf bepaalt wat en of er vervolgstappen gemaakt worden.

Aan iedereen binnen- en rond HZVV de vraag om alert te zijn op vreemde situaties of afwijkend gedrag en dit dan ook door te geven aan het bestuur of aan leden van de Commissie.

De leden van de Commissie Ongewenst gedrag zijn Casper Fieten, Rolinka Mensink-Hup en Rolf Buikema. 

De vertrouwenspersonen zijn:

Leny Annen-Slagter0528-265003hm.annenslagter@home.nl
Tinus Schraa06-39642750t.schraa@home.nl