HZVV meer dan voetbal alleen

Lorenzo Valente blijft HZVV trouw

Middenvelder Lorenzo Valente speelt ook in het seizoen 2021-2022 voor zaterdaghoofdklasser HZVV. Hij kwam in de zomer van 2017 over van SC Cambuur.

Valente (22) begon zijn voetbalcarrière bij GVAV Rapiditas in Groningen. Daarna kwam hij drie seizoenen voor FC Groningen uit. Na vier jaar Be Quick verkaste hij naar SC Cambuur, alvorens hij in 2017 zijn eerste stappen op het Bentinckspark in Hoogeveen zette. Valente werd destijds gepresenteerd als een speler met ‘een goede pass, een goede actie en scorend vermogen.’

Die eigenschappen heeft hij de afgelopen seizoenen bijna wekelijks geëtaleerd. De voetballer koppelt daarnaast sierlijkheid aan balvastheid. Daardoor is hij van onschatbare waarde geworden op het middenveld van HZVV, waar hij altijd naar voetballende oplossingen zoekt. Hij is, zoals de Duitsers dat zo fraai zeggen het ‘Dreh- und Angelpunkt’ van het elftal.

TC-lid Flip Vellinga zat tijdens het kampioensjaar een paar maanden als assistent-coach bij het eerste elftal op de bank. Hij heeft in die periode genoten van het spel van Valente. ‘Een heerlijke speler,’ zegt hij. ‘Voetbal verandert bij hem soms in kunst. Mooi dat hij blijft.