HZVV meer dan voetbal alleen

Knol en Steenbergen winnen sjoeltoernooi HZVV

Hoogeveen – Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, worden de activiteiten bij HZVV ook weer opgepakt. Op vrijdag 25 februari werd de vierde editie van het sjoeltoernooi van HZVV in de kantine gehouden. De populariteit stijgt enorm, want van de 52 deelnemende sjoelers en sjoelsters namen er maar liefst twintig nieuwe deelnemers deel. Lia Steenbergen won bij de dames en Henk Knol bij de heren.

Veel leden van HZVV stonden sinds de lockdown weer te popelen gezamenlijk iets te kunnen doen. Het sjoeltoernooi was één van de eerste evenementen van de zaterdag voetbalvereniging. Het toernooi verbond jong en oud. Zodra het oeroude spel gespeeld werd, kwam het competitieve in de mens naar boven. Er is gestreden voor ieder punt, dat veel fanatieke gezichten tijdens het sjoelen opleverde. Regelmatig vloog er een sjoelsteen door de lucht en moesten deelnemers dekking zoeken.

Bert Eising ging de hele avond aan kop, maar moest de koppositie in de laatste twee ronden alsnog prijsgeven aan de winnaar Henk Knol. Knol won ook de eerste twee edities, maar kwam in 2020 een punt te kort voor prolongatie. De succesvolle voetballende sjoeler sleepte dit jaar de titel weer in de wacht.

Eindstand dames
1. Lia Steenbergen, 847 punten.
2. Albertje Tigelaar, 835 punten.
3. Bertha Kok, 830 punten.

Eindstand heren
1. Henk Knol, 912 punten.
2. Bert Eising, 908 punten.
3. Jacko Postuma, 902 punten.

De poedelprijs en laagste worp: Ilse Willems met 37 punten.
De hoogste worp was van Henk Koster: 134 punten.

Staand vlnr: Lia Steenbergen, Bert Eising, Jacko Postuma, Henk Knol. Voorste rij vlnr: Albertje Tigelaar en Bertha Kok. (foto: Marcel Kat)