HZVV meer dan voetbal alleen

Jan Hup langer bij HZVV

Jan Hup speelt ook volgend seizoen voor zaterdaghoofdklasser HZVV. De 22-jarige speler doorliep nagenoeg zijn gehele jeugdopleiding bij FC Groningen, maar is inmiddels niet meer weg te denken bij de club uit Hoogeveen. Hij begint straks aan zijn zevende seizoen in het rood-wit.

Hup is een multifunctionele speler. Hij kan als aanjager fungeren op het middenveld, maar heeft ook als vleugelverdediger gespeeld. Zo posteerde voormalig hoofdtrainer Gert van Duinen hem in het kampioensjaar regelmatig als linksback en ook op die positie was Hup van waarde voor het elftal, hoewel het niet zijn voorkeur heeft.

Het afgelopen seizoen werd Hup achtervolgd door blessureleed, waardoor hij veel wedstrijden van de hoofdmacht moest missen. Hij werkte keihard aan zijn herstel en keek ernaar uit om onder de nieuwe hoofdtrainer Rick Mulder te vlammen in de hoofdklasse, maar de coronacrisis doorkruiste de ambitieuze plannen.

Nu richt Hup, die op 28 september 2019 tegen Berkum zijn 100ste wedstrijd voor HZVV 1 speelde, zijn blik op het seizoen 2021-2022. Het voelt ongetwijfeld als een nieuwe start in een vertrouwd decor na een periode vol tegenslag.

 

(Foto:  Jochem van de Weg)