HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV wint voor het eerst thuis van Genemuiden

SC Genemuiden

‘Er stond een team dat wilde winnen’

Hoogeveen – Na veertig jaar heeft HZVV voor het eerst een thuiswedstrijd tegen Genemuiden winnend afgesloten. De ploeg van trainer Rick Mulder speelde na een 1-0 ruststand een uitstekende tweede helft, waarin de thuisclub verzuimde meer treffers te maken. De 1-0 viel vlak voor rust en de tweede treffer viel vlak na rust. Beide keren was uitblinker Sander Dzemidzic de doelpuntenmaker.

Eindelijk was het dan zover. In maart 2020 boekte HZVV de eerste uitzege bij Genemuiden, maar nu staat de eerste thuiszege ook in de boeken. De ploeg snakte na twee gelijke spelen naar haar tweede overwinning van het seizoen en daar viel weinig op af te dingen. HZVV miste nog Kelly Joao wegens een hamstringblessure, maar hij is op de weg terug. Bij Genemuiden stond ex-HZVV-doelman Hidde Streutker onder de lat, die de laatste weken geblesseerd was, maar deze wedstrijd voor geen goud wilde missen. Na acht minuten pakte hij een terugspeelbal op, waardoor HZVV een vrije bal mocht nemen. Sander Dzemidzic mikte op de lat. HZVV zette door en was via Noah ten Brinke dichtbij de openingstreffer, maar hij schoot over. Nadat Alex Zomer bijna in eigen doel kopte, was Genemuiden iets meer in balbezit en kon HZVV moeilijk gevaarlijk worden. Na een half uur knalde Lars Miedema op de paal en even later kopte hij naast. Op slag van rust kwam HZVV op een psychologisch goed moment aan de leiding. Rick Doorn legde Sander Dzemidzic in het strafschopgebied neer, waarna de aanvaller zelf de strafschop verzilverde. Daardoor ging HZVV met een goed gevoel de rust in. Rick Mulder liet de basiself staan. Het tweede bedrijf begon voor de thuisclub goed, want al na drie minuten lag nummer twee achter doelman Hidde Streutker. De uitstekend spelende Sander Dzemidzic haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit en Streutker werd voor de tweede keer verslagen. HZVV kwam als herboren uit de kleedkamer en zette de gasten in een hoog tempo op eigen helft vast. Noah ten Brinke had de 3-0 op zijn schoen, maar zijn inzet rolde maar net naast. De thuisclub had de zaken veel beter voor elkaar dan in de eerste helft. De duels werden vaker gewonnen en de ploeg liet enkele fraaie combinaties zien. Achterin stond het als een huis en Genemuiden werd nauwelijks meer gevaarlijk. Aan de andere kant had de score hoger uit kunnen vallen, want HZVV kreeg enkele mooie kansen. Vooral de ongrijpbare Sander Dzemidzic maakte het de defensie van de bezoekers menigmaal erg moeilijk. Een kwartier voor tijd had Dzemidzic pech dat zijn schot via de onderkant van de lat het veld weer instuiterde. Even later was de ijverige Walter Dias N’zasi dichtbij een treffer, maar Streutker tikte de bal voor de voeten van Dzemidzic, die naast schoot. De slotfase was hectisch met kansen voor beide ploegen. Eerst bood Dias N’zasi Jan Hup een grote kans, maar hij schoot over. Aan de andere kant keerde HZVV-doelman Rodney Rosink een kopbal van de mee naar voren gegane verdediger Jens Jurn Streutker. Daarna kopte invaller Ryan van Lente op de lat. De zege kwam niet meer in gevaar, waardoor HZVV opnieuw historie schreef. HZVV-trainer Rick Mulder was zeer tevreden over de zege. ,,Het begin was wat lastig voor ons zonder dat er grote kansen voor Genemuiden kwamen. We hadden wat moeite met de speelwijze. We hebben het verdedigend wat anders neergezet en daarmee haalden we de angel uit het spel van Genemuiden. Aanvallend vond ik ons erg sterk voor ons eigen 16 meter gebied en op de helft van Genemuiden nog wat onrustig. In de rust hebben we alles nog even goed neergezet en de sterke punten benoemd. In de tweede helft zijn we de betere ploeg en laten we na meer te scoren. De afgelopen wedstrijden had ik het gevoel dat we steeds meer het niveau van de voorbereiding haalden. Dan moet je jezelf belonen en dat hebben we met elkaar gedaan. Er stond opnieuw een team dat wilde winnen.”

HZVV-Genemuiden 2-0 (1-0)
45. Dzemidzic 1-0 (strafschop), 48. Dzemidzic 2-0. Scheidsrechter: Nelissen. Geel: Valente, Zomer (HZVV), Doorn, J.J. Streutker, Van de Wetering (Genemuiden). Toeschouwers: 350.
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Manisuwa, Wijma; Valente, ten Brinke, Hup (85. Ballast); Dzemidzic, Dias N’zasi, Van Dalen (73. Lambers).

Man van de wedstrijd: Sander Dzemidzic