HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV verliest ook derde thuiswedstrijd op rij

‘We hebben geen loon naar werken gekregen’

Hoogeveen – HZVV verloor ook haar derde thuiswedstrijd op rij na de hervatting van de competitie. Opnieuw had de thuisclub het gevoel dat de 1-2 nederlaag tegen koploper Urk onnodig was. Voor rust was Urk iets beter, dat door een knullig doelpunt bij rust met 0-1 leidde. Na de thee kreeg HZVV de meeste kansen en perste er een slotoffensief uit dat nog bijna een gelijkspel opleverde.
Het zit HZVV qua blessures momenteel niet mee, want naast de geblesseerde verdedigers Daan Wijma en Tim Riksman, was ook Justin Lambers niet beschikbaar wegens een blessure. Voor hen in de plaats begonnen Isaiah Eiromkui en Jorn Ballast in de defensie. De eerste helft verliep in een laag tempo en het oogde alsof de koploper met zo weinig mogelijk inspanning een resultaat neer wilde zetten. De wedstrijd begon enerverend, want in de eerste tien minuten kregen beiden ploegen een goede kans. Eerst schoot Lucas Schraal net over, waarna Kelly Joao vrij op doelman Strijker kon afgaan. Hij strandde echter jammerlijk op de benen van de doelman. Urk was iets meer in balbezit, HZVV wachtte op snelle uitvallen via Joao. Na een kwartier glipte hij langs de Urker defensie, maar voor de voorzet was Sander Dzemidzic net te laat. Daarna werd Urk even dreigend via kopballen van Hessel Snoek en William de Boer, maar HZVV bleef overeind. De thuisclub verloor teveel duels op het middenveld, waardoor de fysiek sterke gasten een klein overwicht hielden. De 0-1 voorsprong na een half uur was niet helemaal onverwacht, maar kwam zeer knullig tot stand en dat gebeurde de laatste weken al vaker. De vrije bal van William de Boer tikte HZVV-doelman Rodney Rosink tegen de lat, waarna Riekelt Jan Brands in de rebound binnen kopte. Urk kreeg teveel ruimte en het had niet veel gescheeld of William de Boer had voor rust al voor 0-2 gezorgd, maar zijn inzet ging net naast. Na rust verving het jeugdige talent Guus Sijtsma Jorn Ballast op de rechtsbackpositie. Na rust ging HZVV voortvarend op jacht naar de gelijkmaker. Alex Zomer was er dichtbij, maar zijn kopbal werd nog net van de doellijn getrapt. De thuisploeg had meer grip op de gasten, waardoor Urk nauwelijks meer gevaarlijk werd. De tweede goal van Urk viel in deze fase dan ook uit het niets. Johannes Schrijver zette van rechts voor en Hessel Snoek tikte het leer langs Rosink. Dat was even een tik, maar HZVV herstelde zich snel, want Kelly Joao bracht de spanning terug met een doeltreffende schuiver. HZVV kreeg hoop op meer en zette aan voor een slotoffensief. Dat leverde kansen op voor Alex Zomer en Walter Diasz N’zasi, maar het heel even wankelende Urk bleef overeind. Na een counter had invaller Jelle de Boer de 1-3 op zijn schoen, maar hij raakte de paal. In de absolute slotfase kreeg invaller Maurice Tinholt een duw in het strafschopgebied, maar de goed leidende arbiter Boringa wuifde de situatie weg, waarna de teleurstelling bij HZVV groot was. HZVV-trainer Rick Mulder vindt dat zijn ploeg geen loon naar werken kreeg. ,,We moeten daarbij wel kritisch op onszelf zijn. Wij maken 100% kansen niet af en dit is niet de eerste keer dit seizoen. Daar is niet tegen de voetballen, maar ik vind wel dat de mannen gestreden hebben tot het einde. Met veel jonge spelers uit de club. We hebben wat personele problemen en dan krijgen jonge spelers een kans. Dat het dan niet altijd stabiel is, is dan ook verklaarbaar. We moeten blijven strijden en dat weet ik zeker dat we met onze kwaliteiten genoeg punten gaan halen.”

HZVV-Urk 1-2 (0-1)
30. Brands 0-1, 70. Snoek 0-2, 73. Joao 1-2. Scheidsrechter: Boringa. Toeschouwers: 250.
HZVV: Rosink; Zomer, Manusiwa, Ballast (46. Sijtsma), Eiromkui; Hup, Valente (83. Tinholt), ten Brinke (70. Van Dalen), Dzemidzic; Joao, Diasz N’zasi.