HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV speelt gelijk bij Swift

swift

Amsterdam – HZVV heeft haar tweede gelijke spel behaald in de uitwedstrijd bij Swift in Amsterdam. De eerste helft was voor de thuisclub en na rust was HZVV de iets betere ploeg. HZVV kreeg de betere kansen, maar HZVV-trainer Rick Mulder vond 0-0 gezien de twee verschillende helften wel terecht. In de afwerking had HZVV het geluk niet mee, want het raakte de lat en de paal.

HZVV miste voor dit duel nog Kelly Joao wegens een hamstringblessure. Jesse van Dalen begon daardoor weer als rechtsbuiten. Voor rust was Swift de iets beter voetballende ploeg, maar de beste kans was voor HZVV. Die kwam na een kwartier toen Jan Hup een vrije trap op de lat legde boven het hoofd van doelman Mats van de Wijst. Swift vond elkaar iets gemakkelijker en kreeg ook mogelijkheden via Jelle Spanninga en Sean den Hoed. Ook mocht HZVV haar doelman Rodney Rosink dankbaar zijn, want hij verrichtte enkele knappe reddingen. Na 23 minuten bracht hij na een ouderwetse scrimmage voor zijn doel knap redding. Vlak voor rust werd HZVV via Jesse van Dalen gevaarlijk, maar hij schoot te zacht in, zodat doelman Van de Wijst redde. ,,In de eerste helft hadden we het lastig,” kijkt HZVV-trainer Mulder terug. ,,Gelukkig knokten de mannen zich in de wedstrijd. In de rust hebben we een duidelijk strijdplan afgesproken en dat hebben de mannen uitstekend uitgevoerd, waarbij wij meer grip hadden en de beste kansen creëerden.” In het eerste kwartier waren er kansen voor beide ploegen. HZVV kreeg mogelijkheden via Jan Hup en Swift via Noa Benninga, Mex Bakker en Dario Loveccio. Na ruim een uur was HZVV echter het dichtst bij de openingstreffer. Na een voorzet van Sander Dzemidzic schoot Daan Wijma in vrije positie op de paal. Daarna schoot Sander Dzemidzic zelf tegen doelman Van de Wijst op, waarna na een corner de doelman de bal uit het doel bokste. Vlak voor tijd was HZVV opnieuw dreigend. Na een pass van Tim Riksman op Sander Dzemidzic, stopte de defensie van Swift de aanvaller net voor het strafschopgebied af. Zo bleef het 0-0 en aangezien beide ploegen elk één helft de baas waren was de brilstand ook wel terecht. ,,Uiteindelijk kregen wij wel de beste kansen, maar 0-0 is een juiste uitslag, waar we ook mee kunnen leven. Swift is een goede ploeg. Ik geef mijn ploeg een groot compliment voor de manier waarop wij als team hebben gestreden,” vindt Mulder.

Man van de wedstrijd: Rodney Rosink

Swift-HZVV 0-0
Scheidsrechter: Sturm. Geel: Zomer, Valente, Manusiwa (HZVV). Den Hoed, Van Heezel, Nhoca (Swift).
HZVV: Rosink; Zomer, Manusiwa, Riksman, Wijma; Hup, Valente, ten Brinke; van Dalen (69. Lambers), Dias N’zasi, Dzemidzic (90. Baicadila).