HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV lijdt nederlaag bij NSC

NSC Nijkerk

Nijkerk – HZVV is er niet in geslaagd de goede lijn van de afgelopen weken in Nijkerk tegen  NSC voort te zetten. De ploeg van trainer Rick Mulder leed een teleurstellende 1-0 nederlaag in een rommelige wedstrijd, waarin HZVV nooit haar niveau van de afgelopen twee wedstrijden kon evenaren. De kansen voor beide ploegen waren op de vingers van een hand te tellen. Eén vrije bal na een uur werd HZVV fataal.
HZVV-trainer Rick Mulder was na afloop uiteraard ontevreden over de prestatie van zijn ploeg, dat geen raad wist met de defensieve spelwijze van NSC. ,,Van onze kant was de  wedstrijd er een die door de ondergrens ging. We waren meer aan de bal, maar waren slordig in de keuzes die we maakten. We speelden vooral tegen onszelf, waarbij we voorin te weinig brachten. In het eerste kwartier na rust speelden we op een goed niveau. Zij krijgen een vrije bal en schieten die er in. Vanaf dat moment komen we niet meer in de wedstrijd van het eerste kwartier na rust. Uiteindelijk spelen we alles op alles, maar ook daar ontbrak het beetje geluk. NSC knokte voor wat het waard was en hield in het slotoffensief stand. Je ziet aan de andere uitslagen dat je er elke week moet staan. Helaas konden we dat deze keer niet opbrengen. Ik hoop dat dit een goede les voor ons is geweest.” Kelly Joao lijkt hersteld van een blessure en startte in de basis, dat ging ten koste van Jesse van Dalen. Op een moeilijk te bespelen veld werd het spelbeeld vanaf het beginsignaal direct duidelijk voor vrijwel de hele wedstrijd. HZVV had de bal en NSC liet de gasten het spel maken en probeerden bij balbezit zo snel mogelijk de enige spits Ajiach te lanceren. De eerste kans was ook voor Ajiach, maar hij schoot naast. Na een kwartier kreeg HZVV haar eerste kans via Noah ten Brinke, maar zijn schot vloog voorlangs het doel. HZVV zorgde door eigen foutjes in de opbouw voor dreiging van NSC. Redouan Hazzat knalde hoog over. De enige uitgespeelde kans voor rust kreeg NSC vlak voor rust. Hoessein Jabir passeerde van de eigen helft vier man, waarna HZVV-doelman Rodney Rosink met de voeten de inzet keerde. Aan de andere kant kreeg Walter Dias N’zasi een goede kans, maar vrij voor doelman Theodoros Velanas tikte hij het leer net over. HZVV kwam goed uit de kleedkamer en creëerde enkele kansjes via Sander Dzemidzic en Noah ten Brinke, maar de succesvolle afronding bleef uit. Na een voorzet van Kelly Joao claimde HZVV hands, maar de laconiek fluitende Meilink wilde van geen strafschop weten. Net in een fase dat HZVV NSC zwaar onder druk zette en de 0-1 in de lucht hing, kwam NSC op voorsprong. Op de rand van het strafschopgebied mocht Yannick Cornelisz een vrije bal nemen en schoot de bal knap in de linker hoek buiten bereik van Rosink. Na die treffer had NSC een periode meer balbezit en werd HZVV nauwelijks meer gevaarlijk. In de slotfase ging Alex Zomer mee naar voren. Vlak voor tijd zette Sander Dzemidzic voor, waarna Tim Riksman de bal in kansrijke positie net naast kopte. HZVV pompte alle ballen hoog in het strafschopgebied van NSC, maar die waren vrijwel allemaal een prooi voor de lange verdedigers. Toch was Alex Zomer nog dichtbij de gelijkmaker. In blessuretijd kreeg hij de bal voor de voeten, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger.

NSC-HZVV 1-0 (0-0)
58. Yannick Cornelisz 1-0. Scheidsrechter: Meilink. Geel: Manusiwa, Lambers (HZVV),  Cornelisz (NSC). Toeschouwers: 60.
HZVV: Rosink; Manusiwa, Zomer, Riksman, Wijma; Hup, ten Brinke, Valente (83. Lambers); Dzemidzic, Dias N’zasi, Joao (63. Ballast).

Man van de wedstrijd: Yannick Manusiwa