HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV komt tekort tegen Urk

SV Urk

Urk – HZVV is er niet in geslaagd het ongeslagen Urk de eerste nederlaag toe te dienen van dit seizoen. De thuisclub was fysiek sterker, strijdvaardiger en dreigender dan HZVV dat wel kansjes kreeg, maar niet koelbloedig genoeg was. Lang leek het op 0-0 uit te draaien, maar in de slotfase pakte Urk toch de verdiende 2-0 winst.

In de eerste helft was Urk regelmatig dreigend voor het doel van HZVV te vinden. Met name de voorzetten van William de Boer zorgden vaak voor gevaar voor de neus van HZVV-doelman Rosink. Zo waren er kansen voor Riekelt Nentjes, Klaas Romkes en William de Boer, maar HZVV hield haar doel schoon. Zelf werd het dreigend via Kelly Joao, Alex Zomer en Sander Dzemidzic. Na een half uur claimde HZVV een strafschop na het neerhalen van Kelly Joao, maar arbiter Boringa wilde daar niets van weten. Echte doelrijpe kansen konden de gasten echter niet creëren. Na rust pompte Urk de bal voortdurend hoog in het strafschopgebied van HZVV, dat moeilijk onder de druk uit kon komen. HZVV begon de tweede helft redelijk en kreeg kansen via invaller Maurice Tinholt en Kelly Joao, maar het bleef 0-0. Na een uur werd Urk sterker en kreeg het goede kansen via Lucas Nagel, Jelle de Boer en Lucas Schraal, die op de paal kopte. HZVV leek de 0-0 over de tijd te kunnen brengen, maar in de slotfase sloeg Urk alsnog twee keer toe. Iede Nentjes schoot na een afgeslagen aanval raak, waarbij Rosink de bal te laat zag komen, want zijn zicht werd hem ontnomen. Drie minuten later viel de beslissing door een treffer van Pieter Brands. Kort daarna trof Jan Hup nog de lat. HZVV-trainer Rick Mulder vond dat zijn ploeg terecht verloren had van een feller Urk. ,,We hebben terecht verloren van een strijdvaardig Urk. Er was veel tempo in de wedstrijd en we konden niet de rust aan de bal krijgen om zelf gevaarlijk te worden. We hebben mogelijkheden gehad, maar waren voorin slordig en we leden te snel balverlies. Je hoopt dan dat we toch een keer een kans zouden krijgen, die er in gaat. Die was er ook, maar uiteindelijk maakte Urk verdiend de 1-0 en 2-0. Het is nu zaak de rug te rechten en weer te werken naar de volgende wedstrijd, want de afgelopen week is dat zeker het geval geweest. Dus daar ligt het niet aan.”

Urk-HZVV 2-0 (0-0)
80. Nentjes 1-0, 83. Brands 2-0. Scheidsrechter: Boringa. Geel: Schrijver (Urk), Lambers (HZVV).
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Manusiwa, Lambers (46. Tinholt); Wijma, Hup, Valente (85. Van Dalen), ten Brinke (85. Dias N’zasi); Dzemidzic, Joao.

Man van de wedstrijd: Jan Hup