HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV kan in alle rust verder bouwen

Hoogeveen – Zaterdaghoofdklasser HZVV uit Hoogeveen heeft van alle spelers van de eerste selectie de toezegging gekregen dat ze bereid zijn ook volgend seizoen voor de club uit te komen. Daardoor kan in alle rust naar de voetbaljaargang 2022-2023 worden toegewerkt.

HZVV selectie 2021-2022
HZVV selectie 2021-2022

Al in een eerder stadium gaven de beleidsmakers een signaal af door de contracten van hoofdtrainer Rick Mulder en assistent-trainer Jaap Scholing met twee seizoenen te verlengen. Continuïteit is het sleutelwoord bij de rood-witten, zeker nu de voetbalwereld al voor het derde achtereenvolgende jaar de gevolgen merkt van de coronacrisis.

Rick Mulder is blij dat in een vroegtijdig stadium duidelijkheid is gecreëerd. “Ik ben er heel content mee. Het is hier prettig werken, er is een klik met de spelers en er zit nog voldoende rek in deze selectie. We hebben een jonge ploeg, de gemiddelde leeftijd is 23 jaar. Dat vergeten mensen soms.”

Aanvoerder Alex Zomer begint na de zomer aan zijn zesde seizoen als speler van HZVV. Hij geeft aan dat hij geen moment heeft getwijfeld over zijn voetbaltoekomst. “We hebben een hechte groep en zijn met iets moois bezig. Daar komt bij dat de club goed voor ons is. Dan is het allemaal niet zo moeilijk. Goed is goed. Zo denken alle jongens er over.”

Mulder hoopt vurig dat hij met zijn team de competitie op zaterdag 5 februari kan hervatten. Hij heeft de afgelopen weken nagedacht hoe hij door wat veranderingen door te voeren in de ploeg het scorend vermogen kan verbeteren. “Aan de bal doen we het best aardig, tot aan de zestienmeter van de tegenstander ziet het er vaak goed uit, maar scoren is een probleem. Dan ga je kijken naar de formatie en speelwijze, zodat je meer mensen voor de goal kunt krijgen.”

Volgens Zomer is dat laatste essentieel om de doelpuntenhonger te stillen. “Natuurlijk hebben we op dat gebied wat ingeleverd, maar er lopen genoeg jongens die een goal kunnen maken. Het klopt dat we onszelf soms vergeten te belonen, per saldo hebben we te weinig punten. Schiet je er wel een keer drie of vier in, geeft dat meteen vertrouwen.”

De tijd is kort om nieuwe patronen in te slijpen. Mocht het kabinet volgende week besluiten dat het land verder van slot kan en ook het amateurvoetbal in competitieverband hervat kan worden, speelt HZVV nog één oefenwedstrijd alvorens op zaterdag 5 februari NSC Nijkerk naar sportpark Bentinckspark komt.