HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV hervat competitie met nederlaag tegen Eemdijk

Eemdijk

Hoogeveen – HZVV is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen tegen titelkandidaat Eemdijk. De thuisclub speelde het eerste half uur goed en leidde knap met 1-0. Na de onverwachte gelijkmaker kantelde de wedstrijd in het voordeel van de gasten, die tot de slotfase het betere van het spel lieten zien. Na de 1-2 na rust perste HZVV er in de laatste tien minuten een slotoffensief uit, maar de defensie van Eemdijk gaf geen krimp.

HZVV startte met een enigszins gewijzigde samenstelling ten opzichte van de wedstrijden voor de lockdown. Vorige week had HZVV last van coronagevallen, maar nu was alleen trainer Rick Mulder afwezig door corona. Daan Wijma en Tim Riksman waren geblesseerd en Pim de Jonge is nog niet hersteld van een blessure. Daardoor begonnen Jorn Ballast, Guus Sijtsma in de basis. De grote vraag was hoe beide ploegen uit de lockdown waren gekomen. In het prille begin van de wedstrijd leek dat Eemdijk te zijn, want in de eerste minuut kon Freek van Belzen zo maar doorlopen, waarna HZVV-doelman Rodney Rosink het schot keerde. Dat was even schrikken voor HZVV, dat zich daarna knap herstelde en er een gelijkwaardig eerste half uur van maakte. De thuisclub toonde zich zeer effectief, want de eerste kans was meteen raak. Sander Dzemidzic haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit en doelman Jeroen de Harder was kansloos. Een mooie opsteker voor HZVV. De gasten moesten komen, waardoor HZVV hoopte op snelle uitvallen via Kelly Joao en Sander Dzemidzic. Na een half uur was Bas Buimer dichtbij de gelijkmaker, maar Jorn Ballast kon nog net redding brengen. Het was wel een waarschuwing, want kort daarna kopte Bas Buimer na een corner bij de tweede paal de gelijkmaker binnen. Dat was blijkbaar een mokerslag voor de thuisclub, want Eemdijk rook bloed en HZVV moest terug. Uit een spaarzame uitval was Kelly Joao kansrijk, maar hij wachtte te lang met uithalen, waardoor de kans verloren ging. HZVV verloor in de omschakeling te vaak de bal, waardoor Eemdijk een overwicht hield tot de rust. Dat leverde slechts een goede kans op via opnieuw Bas Buimer, maar Rodney Rosink ranselde de kopbal uitstekend uit zijn doel. Na rust begon Eemdijk goed, terwijl HZVV te onnauwkeurig in de passing was, waardoor de spitsen niet in stelling gebracht werden. Na tien minuten viel al de 1-2, waarbij Rodney Rosink iets te ver uit zijn doel kwam. Argjend Selimi profiteerde bekwaam en lanceerde Nigel van Zelst, die geen moeite meer had de bal in het lege doel te schuiven. Daarna bleef Eemdijk feller in de duels en kreeg het een grote kans via Frank Heus, die hoog over mikte. In de slotfase zette HZVV aan en Eemdijk trok zich terug. De eindpass ontbrak steeds en de ervaren defensie van de gasten stond elke keer op de goede plaats. In de laatste minuut zette Jan Hup voor, Alex Zomer kopte in, waarna invaller Walter Dias N’zasi net te laat was. Twee onnodige tegentreffers leverde HZVV opnieuw een nederlaag tegen het sterke Eemdijk op.

HZVV-Eemdijk 1-2 (1-1)
12. Sander Dzemidzic 1-0, 30. Bas Buimer 1-1, 56. Nigel van Zelst 1-2. Scheidsrechter: Van Dongen. Toeschouwers: 250.
HZVV: Rosink; Zomer, Manusiwa, Ballast; van Dalen (78. Dias N’zasi), Sijtsma (46. Lambers), Valente, ten Brinke, Hup; Dzemidzic, Joao.

Man van de wedstrijdk: Yannick Manusiwa