HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV geeft winst onnodig uit handen

Berkum

Hoogeveen – HZVV leek een kwartier voor tijd af te stevenen op de eerste thuiszege tegen Berkum. Na een matige eerste helft gooide HZVV na rust meer strijd in het duel en dat betaalde zich uit door een 1-0 voorsprong. Tien minuten voor tijd gaf HZVV door knullig uitverdedigen echter de winst onnodig uit handen. In een rommelige slotfase met veel gele kaarten en opstootjes lukte het HZVV niet meer de tweede treffer te maken. Zo eindigde het duel met Berkum in een teleurstellend 1-1 gelijkspel. HZVV speelde niet haar beste wedstrijd van het seizoen, maar de ploeg had het gevoel de kostbare zege zelf weggegeven te hebben.

HZVV-trainer Rick Mulder koos voor het thuisduel met nummer twaalf Berkum voor een andere spelwijze dan gebruikelijk. De thuisclub speelde het 4-4-2 systeem en zijn ploeg moest daar voor rust heel erg aan wennen. De eerste tien minuten was Berkum het meest dreigend zonder tot kansen te komen. Daarna kwam HZVV beter in de wedstrijd en dat leverde enkele fraaie kansen op voor Sander Dzemidzic en Noah ten Brinke. De beste kans voor rust was na een kwartier voor Kelly Joao, die vrij voor doelman Jasper de Visser jammerlijk miste. Daarna was Berkum via Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen gevaarlijk, maar de precisie ontbrak. Het laatste half uur van het eerste bedrijf liet matig voetbal van beide zijden zien. Beide ploegen grossierden in foute passes, waardoor er geen dreigende acties in beide strafschopgebieden te bewonderen waren. De toeschouwers zochten dan ook teleurgesteld de kantine op. Na de thee kwam een feller HZVV uit de kleedkamer, dat een overwicht opleverde. Na een schot van Sander Dzemidzic dat over vloog, kopte Tim Riksman op de paal, waarna de bal het veld weer instuiterde. HZVV was pittiger in de duels en hield het tempo hoog. HZVV verdiende in deze fase de voorsprong, maar Kelly Joao schoot naast in kansrijke positie en Noah ten Brinke mikte op de paal. Dat bleek later een voorbode voor de eerste treffer te zijn. Noah ten Brinke brak over rechts door, waarna de inkomende Kelly Joao de voorzet snoeihard binnen knalde. Er leek in de slotfase niets aan de  hand voor HZVV, maar de thuisclub liet Berkum door knullig uitverdedigen ontsnappen. Tim Riksman speelde onverwacht terug op doelman Rodney Rosink, die de bal verloor aan de slimme spits Chris van der Meulen, die het leer eenvoudig in het lege doel schoof. In een rommelige en hectische slotfase kwam er van voetballen niet veel meer en lag het spel vaak stil door overtredingen, gele kaarten en opstootjes. Toch was Noah ten Brinke nog dichtbij de 2-1, maar zijn schot keerde De Visser knap. Bij HZVV-trainer Rick Mulder overheerste een teleurgesteld gevoel. ,,Op basis van de tweede helft hadden we de winst verdiend. We hebben met elkaar ontzettend hard geknokt om de wedstrijd te winnen. Dat is een groot compliment naar de ploeg. Helaas geven we zelf de overwinning weg door persoonlijke fouten. Op dit moment is het maken van kansen op meer goals te weinig om de wedstrijd te winnen. We krijgen er niet veel tegen, maar scoren ook te weinig. Het creëren van kansen was er ten opzichte van vorige week gelukkig wel weer. Dan zie je dat we gewoon erg gevaarlijk kunnen zijn. De tweede helft is een HZVV dat we graag willen zien.”

HZVV-Berkum 1-1 (0-0)
71. Kelly Joao 1-0, 80. Chris van der Meulen 1-1. Scheidsrechter: Groenewegen. Geel: Hup, Riksman, Wijma, Manusiwa, Zomer (HZVV), Nieuwenhuis, Horstman, M. vd Meulen, Nijboer (Berkum). Toeschouwers: 350.
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Manusiwa, Lambers; Wijma, Valente (79. Dias N’zasi), ten Brinke, Hup; Dzemidzic, Joao.

Man van de wedstrijd: Alex Zomer