HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV boekt zwaar bevochten zege op NSC

NSC Nijkerk

Hoogeveen – De opluchting was groot bij HZVV na de zwaar bevochten 2-1 zege op laagvlieger NSC. Sinds 20 november 2021 had HZVV geen winst meer geboekt en de Hoogeveners hadden de drie punten dan ook zeer dringend nodig. ,,Het ging om winst ongeacht het spel, we zijn heel blij met de drie punten,” zegt HZVV-trainer Rick Mulder.

HZVV kon vrijwel compleet aantreden, alleen Pim de Jonge is nog niet inzetbaar. Noah ten Brinke is herstellende van een blessure en speelde een helft. NSC kwam niet naar Hoogeveen om het spel te maken, maar liet de bal aan HZVV en wachtte op een uitval. Dat betekende dat de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van de gasten afspeelde met veel NSC-ers achter de bal. Daardoor werd het voor HZVV moeilijk een gaatje te vinden in het overvolle strafschopgebied. Toch was Kelly Joao in het eerste kwartier twee keer dichtbij een treffer. Eerst raakte hij het zijnet, daarna strandde hij op doelman Velanas. Aan de andere kant kwam HZVV goed weg toen de enige spits Lourensz een foutje van Jorn Ballast niet afstrafte. Dat HZVV kort daarna op een voorsprong kwam was terecht. Na een corner van Jan Hup kopte Alex Zomer de bal langs Velanas. HZVV kende echter weinig plezier van die treffer, want nog geen halve minuut later stond het al 1-1. Na een lange bal prikte Dean Lourensz de bal langs Rodney Rosink. Die onverwachte gelijkmaker was even een mokerslag voor de thuisclub, die het moeilijk had met NSC dat vlak voor rust bijna op 1-2 kwam, maar Karim Arzini mikte net naast. Na rust bracht Mulder Daan Wijma voor Justin Lambers en Noah ten Brinke voor Walter Dias N’zasi. Het spelbeeld veranderde na rust niet. De thuisclub viel aan en NSC trok zich massaal terug, wachtend op een counter. HZVV kreeg in het eerste kwartier kansen via Kelly Joao en Noah ten Brinke, maar doelman Velanas hield zijn ploeg in de wedstrijd. Na een uur ebde het offensief even weg. Het tempo van HZVV was te laag, waardoor NSC elke keer op tijd kon ingrijpen. Twintig minuten voor tijd werd Sander Dzemidzic in het strafschopgebied aangetikt, waarna Alex Zomer vanaf elf meter de belangrijke 2-1 op het scorebord zette. In een nerveuze slotfase koos HZVV vooral voor lange ballen, maar die kwamen nauwelijks aan. NSC joeg op de gelijkmaker, waar het twee keer dichtbij was. Eerst schoot invaller Fimoud Zakaria net naast, daarna redde Rodney Rosink op een kopbal van invaller Youri Blom. De opluchting was groot toen arbiter Groenewegen voor het einde floot. Rick Mulder was erg blij met de kostbare winst. ,,De afgelopen weken kregen we de complimenten voor het spel, maar kregen we te weinig punten of zelfs geen punten,” zegt hij. ,,Dan kan het ook een keer wat minder zijn en dat was zaterdag het geval. Geen goed veldspel, maar wel de punten. Ik vind dat we in de eerste vijftien minuten het verschil al hadden kunnen maken en laten dit na. Dat overkomt ons dus de afgelopen weken vaker. Ook in de tweede helft hebben we mogelijkheden gehad om sneller op 2-1 te komen. NSC is een lastige tegenstander en we zijn blij dat we deze wedstrijd om hebben kunnen zetten in drie punten. Daar ging het zaterdag om. Ongeacht het spel, wel winnen met elkaar.”

HZVV-NSC 2-1 (1-1)
17. Alex Zomer 1-0, 18. Dean Lourensz 1-1, 71. Alex Zomer 2-1 (strafschop). Scheidsrechter: Groenewegen. Geel: Hup, Riksman, Manusiwa (HZVV), Lourensz, Terlemez, Arzini, Zanten (NSC). Toeschouwers: 150.
HZVV: Rosink; Ballast, Zomer, Manusiwa, Lambers (46. Wijma); Riksman, Valente, Hup, Dzemidzic; Joao (82. Van Dalen), Dias N’zasi (46. Ten Brinke).

Man van de wedstrijd: Alex Zomer