HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV behaalt eerste uitoverwinning bij De Dijk

De Dijk

Amsterdam – HZVV heeft de eerste uitoverwinning van dit seizoen behaald bij asv De Dijk in Amsterdam. De ploeg van trainer Rick Mulder won met 0-2 door treffers van Tim Riksman voor rust en Alex Zomer na rust. Veel verschil was er niet tussen beide clubs, maar HZVV was iets meer in balbezit en de iets betere ploeg. Door de zege steeg HZVV naar de vierde plaats.

HZVV begon de partij tegen asv De Dijk in de gebruikelijke opstelling van de laatste weken. Kelly Joao was nog niet in staat een hele wedstrijd te spelen en speelde de tweede helft. Het was voor beide ploegen moeilijk geslaagde combinaties op het gladde veld te laten zien. Beide ploegen kregen wel kansen, maar HZVV net iets meer. Zo waren er kansen voor Sander Dzemidzic en Noah ten Brinke, maar de bal ging er niet in. Ook De Dijk was enkele keren kansrijk via Abraham Misehouy en Lucien Wa Bwanda, maar Rosink bracht redding. Vlak voor rust nam HZVV via Tim Riksman de leiding. Lorenzo Valente stuurde Riksman diep, die de bal langs doelman Max Klink in de linker hoek schoof. Kort daarna had Sander Dzemidzic de 0-2 op zijn schoen, maar vrij voor doelman Klink werd de goalie de winnaar.
Na rust was hetzelfde beeld te zien met kansen voor beiden. HZVV werd gevaarlijk via Noah ten Brinke en Sander Dzemidzic en De Dijk via Adam Akhayad en Obed Kwofie, maar het bleef 0-1. Na 70 minuten kwam HZVV op 0-2. Alex Zomer schoot een vrije trap door de muur langs Klink. HZVV kwam niet meer in de problemen en kreeg nog enkele kansen, maar de belangrijke drie punten konden mee naar huis. HZVV-trainer Rick Mulder was blij met de zege. ,,De wedstrijd had een rommelig verloop. Veel onnauwkeurigheden op een glad veld. Beide ploegen kwamen niet echt goed in de wedstrijd. Ik vond ons in de eerste iets bovenliggend in kansen. We scoren een prima goal en kunnen in de slotseconden van de eerste helft de 0-2 maken. Helaas ging de bal er niet in. In de tweede helft bleef het beeld hetzelfde waarbij Rodney Rosink in twee momenten ons op de been houdt. We scoren daarna de beslissende 0-2. Verder zijn we niet meer in de problemen geweest en hebben we zelf mogelijkheden gecreëerd, maar geen echte kansen. Om mee te blijven doen moesten we winnen en dat hebben we gedaan.”

Asv De Dijk-HZVV 0-2 (0-1)
39. Tim Riksman 0-1, 69. Alex Zomer 0-2. Scheidsrechter: Keijl.
HZVV: Rosink; Mansiwa, Zomer, Wijma (62. Lambers), Riksman; Hup, Valente (82. Eiromkui), ten Brinke; Dzemidzic, Dias N’zasi, van Dalen (46. Joao. 82. Ballast).

Man van de wedstrijd: Alex Zomer