HZVV meer dan voetbal alleen

Harm Wobben overleden

kaars

Afgelopen maandag bereikte ons het droeve bericht dat Harm Wobben is overleden. Harm is 82 jaar geworden en was maar liefst 66 jaar lid van HZVV.

Harm, speelde na zijn jeugdtijd tot op hoge leeftijd in diverse lagere seniorenelftallen. Hij was jarenlang onderdeel van het beroemde zesde elftal met onder andere Willem van Eck, Jan Veld, Koos Bisschop en Jan Klein. Hij was een technisch begaafde voetballer met een uitstekende traptechniek. Hij kon vanaf de flanken afgemeten voorzetten geven op de spits. Hij was een echte buitenaanvaller en liep meestal dichtbij de zijlijn en zal dan ook regelmatig krijt op zijn schoenen hebben gehad. Hij moest het niet van zijn snelheid hebben, maar vooral van zijn spelinzicht. Harm zei altijd: “Een actie bij voetbal begint altijd in je hoofd.” Hij had dan ook altijd veel waardering voor intelligente voetballers, met inzicht en technisch begaafd. Rond de jaarwisseling deed hij jarenlang mee aan een zaalvoetbaltoernooi in Hollandscheveld. Het elftal dat namens HZVV deelnam, werd door Jan Veld samengesteld. Bekend stond hij daarbij om zijn hele oude, blauwe gymschoenen, een soort bootschoenen. Hij was Feyenoord-fan. Hij vroeg de organisator van de busreizen vanuit Hoogeveen naar De Kuip, Egbert Steenbergen, altijd of hij mee kon, maar hij is uiteindelijk nooit mee geweest.

Zijn actieve voetbalcarrière liep anders af, dan hij graag had gezien. Na het uiteen vallen van zijn ‘vriendenteam’ heeft hij, spijtig genoeg, nooit meer echt de aansluiting kunnen vinden bij een van de andere lagere teams. Ondanks dat, heeft Harm lang, tot na zijn zestigste, actief gevoetbald. De laatste jaren, elke zaterdagmiddag met een groep voetballers van allerlei verenigingen uit de omgeving, bij Plan Schoonhoven.

Harm kwam toen nauwelijks meer bij HZVV, maar belde op een gegeven moment met Rein de Boer, omdat hij graag nog eens naar een wedstrijd van het eerste elftal van HZVV wilde. Hij was nog steeds lid, maar had geen lidmaatschapskaart meer en omdat hij al lange tijd niet meer bij HZVV geweest was, was hij bang dat de mensen bij het loket hem niet meer zouden herkennen. Hij vroeg Rein één en ander te regelen, wat natuurlijk ook gebeurde. Dat heeft hij zeer gewaardeerd en sprak dat ook uit. Hoewel hij de laatste jaren dus nauwelijks meer bij HZVV kwam, bleef hij wel lid. Een 66-jarig lidmaatschap, redelijk uniek, ook voor HZVV

Het bestuur

(met dank aan Rein de Boer)