HZVV meer dan voetbal alleen

Gehavend HZVV loopt zich stuk op defensief AZSV

AZSV

Hoogeveen – HZVV heeft de goede vorm na de lockdown nog niet te pakken. Na de nederlaag tegen Eemdijk verloor de ploeg van trainer Rick Mulder met 1-3 van AZSV. Voor HZVV was het een wedstrijd waarin het niet bepaald mee zat. De gehavende ploeg kreeg te maken met twee nieuwe blessures. Daarnaast hielp een blunder het defensief voetballende AZSV op voorsprong. In de slotfase bij 1-2 had HZVV nog hoop op de gelijkmaker, maar een counter leverde de 1-3 eindstand op.

Aangezien HZVV moeite had met het reactievoetbal van de gasten en de scheidsrechter niet echt zijn beste dag had, werd het voor HZVV een wedstrijd om gauw te vergeten. Dat beaamde de van corona herstelde HZVV-trainer Rick Mulder ook na afloop. ,,Het zat ons inderdaad niet mee. We hebben het eerste half uur niets weggegeven en krijgen een houdbare goal tegen, na een grote kans voor Kelly Joao. We zijn daarna wat van slag en komen voor rust niet meer in het ritme. Toch levert dit nog twee kansen op. Het tempo was te laag en dat maakte het voor AZSV, dat ver inzakte, redelijk eenvoudig. De tweede en derde goal van AZSV vielen na persoonlijke fouten van onze kant. Na de 1-2 dacht ik dat we nog een resultaat konden behalen. Helaas zat dat er niet in. We moeten onze rug rechten en volgend weekend laten zien waar HZVV voor staat. Ik weet zeker dat de mannen beter kunnen en daar gaan we hard aan werken.” In de eerste helft was HZVV de betere ploeg met goede kansen voor Alex Zomer, Kelly Joao, Sander Dzemidzic en Noah ten Brinke. AZSV kwam niet met de intentie naar Hoogeveen om er een mooie wedstrijd van te maken en speelde reactievoetbal. HZVV was meer in balbezit, maar had moeite een gaatje te vinden in de hechte defensie van AZSV. Voor rust was er niets aan de hand voor HZVV, maar door een blunder van keeper Rodney Rosink kwam AZSV wel onverdiend op voorsprong. Een ongevaarlijk schot van Niek te Veluwe liet Rosink via zijn lichaam het net inrollen. Daarna moest ook nog Jan Hup wegens een kuitblessure afhaken. De scheidsrechter had blijkbaar zijn beste dag niet, want hij liet harde overtredingen gaan, maar bestrafte vervolgens wel de reacties daarop gul met gele kaarten. Zo werd het voor HZVV een frustrerende eerste helft. Het spelbeeld veranderde na rust niet. Het bleef een wedstrijd op de helft van AZSV, maar de thuisclub was te onnauwkeurig in de passing. Na een uur maakte Justin Lambers een overtreding, maar arbiter Agricola liet doorspelen, waarna Joost Rasing de 0-2 liet aantekenen en dat was de tweede keer dat de gasten gevaarlijk werden. HZVV bleef knokken voor een goed resultaat, maar in de passing ging er te veel mis, waardoor de ploeg nauwelijks tot echte kansen kwam. Toen Bram Rensing de bal tegen de hand kreeg bracht Alex Zomer via de strafschopstip weer hoop voor HZVV. De thuisclub nam meer risico, maar AZSV counterde naar 1-3. Invaller Nick van Breugel kon ongehinderd Rosink met een lage schuiver verschalken. Dat betekende de genadeklap. Rosink behoedde zijn ploeg in de absolute slotfase met een knappe redding na een spetter van Van Breugel nog voor een vierde tegentreffer.

HZVV-AZSV 1-3 (0-1)
22. Niek te Veluwe 0-1, 63. Joost Rasing 0-2, 78. Alex Zomer (strafschop) 1-2, 85. Nick van Breugel 1-3. Scheidsrechter: Agricola. Geel: Wijma, Valente, Dzemidzic (HZVV). Toeschouwers: 150.
HZVV: Rosink; Zomer, Manusiwa, Lambers (69. Sijtsma), Ballast (86. Eiromkui); Valente, ten Brinke, Hup (23. Wijma), van Dalen (64. Dias N’zasi); Dzemidzic, Joao.

Man van de wedstrijd: Alex Zomer