HZVV meer dan voetbal alleen

Cursus Verenigingsscheidsrechter

Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken? Dan ben je de juiste persoon om scheidsrechter te worden!

fluitje

HZVV groeit, er komen steeds meer senioren- en jeugdteams, en al deze teams hebben bij hun wedstrijden een leidsman- of vrouw nodig. Voldoende scheidsrechters zijn dus voor HZVV een must. Binnenkort willen we in samenwerking met Scheidsrechtersvereniging Meppel en Omstreken een nieuwe cursus Verenigingsscheidsrechter starten.

De cursus bestaat uit enkele (doordeweekse) avonden. Daarnaast leidt je enkele wedstrijden op de club onder begeleiding van een ervaren scheidsrechter. Na deze cursus ontvang je het KNVB-diploma Verenigingsscheidsrechter.

Als verenigingsscheidsrechter fluit je wedstrijden bij HZVV, dit kunnen zowel jeugdteams vanaf JO13 zijn als senioren in de B-categorie.

De cursus is sowieso een aanrader. Veel mensen denken dat het vooral gaat om spelregelkennis en het onder de knie krijgen van alle uitzonderingsregels voor buitenspel. Maar dat is niet waar het bij fluiten om gaat. Het managen van de wedstrijd, communiceren met spelers en officials, het dealen met je eigen waarnemingen en beoordelingen – de cursus Verenigingsscheidsrechter laat je groeien als mens.

Na de cursus kun je besluiten of je toetreedt tot het scheidsrechterskorps. Ook als je nu al wel eens een wedstrijdje fluit is het een aanrader om de cursus te volgen. Aanmelden of meer informatie via Mark Strijker (wedstrijden@hzvv.nl) of Rolf Buikema (secretaris@hzvv.nl)